雅虎贊助網站載入中...
雅虎贊助網站載入中...

鑽石會員
精華 0| 積分 1105| 帖子 1051| 社交指數 0 | 魅力 0 | 註冊 2008-6-29| 狀態 離線

QUOTE:
原帖由 細簡=[ 於 2008-7-9 02:01 發表
油離子同負離子邊個好啲!?
我啲頭髮好硬正邊個會好啲!?

同有咩吾同!?

其實,游離子和x離子都是没有的,真正的只有負離子但salon点解會用這個名,因負離子己出了很久,因d人做完效果很好,但有d人比人做到d頭髮差了, 所以,負離子這個名好似out左同比人感覺唔係禁好,商人於是用了其他名去取代,就好似你去茶記食飯禁,明明嗰個是大陸豬(把)飯,就叫左做墨西哥豬 (把)飯,好聴d,其實,真正的真髮只有負離子,其他的全都不是,只是名不同罷了

延伸閱讀:salon   

頂部
鑽石會員
精華 0| 積分 1105| 帖子 1051| 社交指數 0 | 魅力 0 | 註冊 2008-6-29| 狀態 離線
[把我隱藏]

QUOTE:
原帖由 babe0x0 於 2008-7-9 23:45 發表
快D睇我SD比你張野先XD-V-

請問你sd左去那個地方呢,ths

頂部

高級會員
精華 0| 積分 58| 帖子 53| 社交指數 0 | 魅力 0 | 註冊 2008-1-24| 狀態 離線
[把我隱藏]
我想問我包包面應該番長d頭髮定係短頭髮好睇d?
我宜家係短頭髮既..我又想拉直..但電捲好似好睇d..
你可唔可以比d意見我..我包包面拉直好睇定電捲好睇??
仲有d蔭要點剪先可以令我既包包面冇咁覺??
thx你既解答=]

頂部
 羊._.
新會員
精華 0| 積分 41| 帖子 39| 社交指數 0 | 魅力 0 | 註冊 2008-4-14| 狀態 離線
<--我個衰樣

想問剪呢個陰+電呢個髮好唔好也我-.-v

同埋我又想短髮look ~~
但又唔想剪短-v-'
想買假髮戴下..會唔會真係有正常人帶假髮出街咖.. (唔係頭髮有事戈d) ?

呢幾個我岩唔岩咖 .__.
剪左會唔會好怪 .__.

好似好長咁..= =
請解答我既問題=v='
thx'''

延伸閱讀:903   lv   love   yahoo   

頂部
新會員
精華 0| 積分 28| 帖子 26| 社交指數 0 | 魅力 0 | 註冊 2008-6-16| 狀態 離線

QUOTE:
原帖由 髮型師 於 2008-7-10 14:49 發表

請問你sd左去那個地方呢,ths

SD左去你pm我戈戈email囉-,-
你收吾收到-_-!

延伸閱讀:髮型   

頂部

版主
版主 聊天版fans 好買家 等待愛 信譽賣家
byebye.
精華 0| 積分 21201| 帖子 21916| 社交指數 5 | 魅力 31 | 註冊 2007-12-6| 狀態 離線
洗頭既時候用凍水洗頭好定暖水洗頭好?
電曲頭髮四次以上算唔算好傷?
肥既女仔應該剪咩頭好?

暫時係得依3條問題問, thanks:D

頂部
鑽石會員

QUOTE:
原帖由 Ling=]] 於 2008-7-10 15:34 發表
我想問我包包面應該番長d頭髮定係短頭髮好睇d?
我宜家係短頭髮既..我又想拉直..但電捲好似好睇d..
你可唔可以比d意見我..我包包面拉直好睇定電捲好睇??
仲有d蔭要點剪先可以令我既包包面冇咁覺??
thx你既解答=]

包包面的人,一般來講,髮型唔可以太貼同太直,因會突出左面型缺点,髮型應以鬆為主,例子如一些短的多層次髮型,或令年潮流的一些大曲的長髮都會比較啱你,或者你可以比你張相我看看,我再幫你分析下,ths

頂部
鑽石會員

QUOTE:
原帖由 羊._. 於 2008-7-10 16:11 發表

總括來講,你面型都算几靚,問題係額高同額突,要解決以上問題,剪陰會比較好,以上的髮型都可以match到你,只要前面剪番一個能夠cover個額頭的陰就可以了,ths

頂部
鑽石會員

QUOTE:
原帖由 babe0x0 於 2008-7-10 18:03 發表

SD左去你pm我戈戈email囉-,-
你收吾收到-_-!

好似收唔到,或者你可以到我msn講

頂部
鑽石會員

QUOTE:
原帖由 小葵X)' 於 2008-7-10 21:29 發表
洗頭既時候用凍水洗頭好定暖水洗頭好?
電曲頭髮四次以上算唔算好傷?
肥既女仔應該剪咩頭好?

暫時係得依3條問題問, thanks:D

一般來講,只要唔係太hot的水洗頭,就可以了,太hot會增加出油的密度,和暖係最好的方法呢
電四次呢個問題,其實好難講話傷唔傷,因每人髮質唔同的關係,有些人一年電好多次,唔護理都冇咩事,但有些人電一次就己經超傷,主要係髮質粗幼問題,不過,我諗你問得我的話,是否連你自己都角得好似好傷,所以想搵我求證一次,如是的話,可以比你現在的相給我看看你的髮質,我諗我大約都可以幫到你的,ths
,一般來講,肥面的女仔,髮型唔可以太貼同太直,因會突出左面型缺点,髮型應以鬆為主,例子如一些短的多層次髮型,或令年潮流的一些大曲的長髮都會比較啱你,或者你可以比你張相我看看,我再幫你分析下,ths

頂部
黃金會員
精華 0| 積分 625| 帖子 427| 社交指數 0 | 魅力 0 | 註冊 2008-5-4| 狀態 離線
我想問點樣make鬆個頭?._.'

頂部
版主
版主 聊天版fans 好買家 等待愛 信譽賣家
byebye.
精華 0| 積分 21201| 帖子 21916| 社交指數 5 | 魅力 31 | 註冊 2007-12-6| 狀態 離線

QUOTE:
原帖由 髮型師 於 2008-7-11 01:04 發表

一般來講,只要唔係太hot的水洗頭,就可以了,太hot會增加出油的密度,和暖係最好的方法呢
電四次呢個問題,其實好難講話傷唔傷,因每人髮質唔同的關係,有些人一年電好多次,唔護理都冇咩事,但有些人電一次就己經超 ...

我諗我都明你講咩a_a!
其實我電髮有4次以上, 但我唔知D頭髮而家叫唔叫好傷.
仲有我相機好難影到我D頭髮係點, 如果要send俾你, 應該send去邊呢?
同埋呢, 矮既女仔係咪唔適合留長頭髮?

延伸閱讀:髮型   相機   

頂部